< Επιστροφή στα προϊόντα

CABERNET SAUVIGNON

Είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των ποικιλιών από όπου παράγεται κόκκινο κρασί. Δίνει την ευκαιρία στους οινοπαραγωγούς και τα οινοποιεία να ασκήσουν την δημιουργικότητά τους, και να επηρεάσουν σημαντικά τα αρώματα του κρασιού χωρίς να εξαφανίσουν τα βασικά κοινά χαρακτηριστικά των κρασιών από Cabernet Sauvignon.

Το Cabernet Sauvignon χαρακτηρίζεται από ένταση, δύναμη, υψηλή περιεκτικότητά σε τανίνες και αλκοόλη, αλλά και η έντονα αρωμάτων δρυός.

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

Σταφύλια σκουροκόκκινα, πυκνά , με σάρκα χυμώδη, μαλακή και σχεδόν άχρωμη, πλούσια σε φαινολικά χαρακτηριστικά .Τα αρώματα των φρέσκων κρασιών του Αγιωργίτικου είναι φρουτώδη, με άρωμα κυρίως κερασιού. 'Όταν παλαιωθούν, αποκτούν ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων, με κυρίαρχα αυτά των μπαχαρικών αλλά και του δεντρολίβανου.

ΡΑΖΑΚΙ  ΚΑΒΑΛΑΣ (ΔΙΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ)

Σταφύλια μεγάλα, με κουκούτσι, με ανοιχτόχρωμη ρόγα και κίτρινο λεπτό φλούδι. Είναι πολύ νόστιμο τραγανό και με απολαυστικό ελαφρύ άρωμα. Τρύγος μέσα Αυγούστου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Εκτός από επιτραπέζιο χρησιμοποιείται και ως σταφύλι οινοποίησης (διπλής χρήσης). Δίνει λευκό κρασί με ελαφρό άρωμα.

Ποικιλίες Επιτραπέζιες

CRIMSON

Παράγει σημαντικά μονοποικιλιακά κόκκινα κρασιά, αλλά και συμμετέχει στην παραγωγή πολυποικιλιακών κρασιών. Τα σταφύλια του Merlot διακρίνονται από τις μεγάλες, στρογγυλές κυανομέλανες ρόγες, λιγότερο έντονες από αυτές του Cabernet Sauvignon, με λεπτότερη φλούδα και λιγότερες τανίνες, αλλά υψηλότερη περιεκτικότητα σακχάρων. Οι φρουτώδεις γεύσεις του Merlot περιλαμβάνουν αυτές των κερασιών, βατόμουρων, αλλά και ελιάς, πιπεριού, δέρματος, μανιταριών και καπνού. Αν το κρασί έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια, διακρίνουμε αρώματα καραμέλας, σοκολάτας, καρύδας, καφέ, καπνού και βανίλιας.

                           Όλες μας οι ποικιλίες καλλιεργούνται ξερικά και με τις μεθόδους της Βιολογικής Γεωργίας.

Τα εδάφη στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, του Συμβόλου και της κοιλάδας που σχηματίζεται ανάμεσά τους είναι ιδανικά  για αμπελοκαλλιέργεια και σε συνδυασμό με τη βιολογική πρακτική αποδίδουν καρπό με έντονα αρώματα & χρώματα πλούσιο σε σάκχαρα,  ιδανική  πρώτη ύλη για ποιοτικό οίνο!

 

ΛΗΜΝΙΟ

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Είναι μια πολύ ζωηρή και παραγωγική Ελληνική ποικιλία, ανθεκτική στη ξηρασία. Δίνει μεγάλα σταφύλια με πυκνές, μεγάλες ράγες με λεπτή χρυσοκίτρινη φλούδα και γλυκιά, μαλακή σάρκα με γεύση μοσχάτου. Τα κρασιά που δίνει η ποικιλία είναι υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη, με μέτρια οξύτητα και σχετικά έντονο άρωμα εξωτικών φρούτων.

Είναι μια ντόπια ποικιλία αμπέλου που επιδεικνύει αναμφίβολα, το βάθος της πρότασης των σύγχρονων ελληνικών κρασιών στο σημερινό οινικό κόσμο. Τα κρασιά από λημνιό έχουν χρώμα μέτριου βάθους, κομψά αρώματα μύτης και στόματος, στα οποία κυριαρχούν χαρακτήρες φρέσκων αρωματικών βοτάνων και κόκκινων φρούτων του δάσους.

Είναι ιδανικό για τους οινόφιλους που θέλουν να ξεφύγουν από τα βαριά κρασιά από διεθνείς ποικιλίες και επιθυμούν ερυθρά κρασιά με ενδιαφέρουσα και καθαρή γεύση, που δομούνται πάνω σε διακριτικές ταννίνες.

θεωρείται από πολλούς ειδικούς σαν το κορυφαίο ελληνικό σταφύλι. Τα σταφύλια έχουν μέτριο έως και μεγάλο μέγεθος, με λευκοπράσινο ή χρυσοπράσινο, μέτριου πάχους φλοιό και πυκνές ρώγες, με καλοσχηματισμένη και μάλλον μαλακή σάρκα. Δίνει κρασιά ανοιχτόχρωμα έως λευκά, με κυρίαρχα αρώματα αυτά των ξινών εσπεριδοειδών αλλά και παρουσία αρωμάτων μήλου, αχλαδιού, γεύση φρουτώδη με αρκετή έως μεγάλη οξύτητα και υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, από τα ελάχιστα κρασιά διεθνώς με αυτό τον συνδυασμό. Η ποικιλία έχει την δυνατότητα να δώσει και γλυκά και ξηρά κρασιά.

Ανήκει στη μεγάλη και διάσημη οικογένεια σταφυλιών που καλλιεργούνται με ποικίλα ονόματα σ' όλες σχεδόν τις αμπελουργικές χώρες. Μεγάλη και η ποικιλία των κρασιών που μας χαρίζουν, από παλαιωμένα γλυκά έως φρέσκα, φρουτώδη αφρώδη. Όλα τους όμως ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό τους Άρωμα.

Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως την τελευταία 20ετία. Το Chardonnay δίνει κρασιά λευκά οποιουδήποτε σχεδόν ύφους, καπνού, καρύδας, βανίλιας, που όμως δεν προέρχονται από την ποικιλία αλλά από την μέθοδο της οινοποίησης

Ξεχωρίζει από τη συχνά οξεία και επιθετική σύνθεση των αρωμάτων του. Έτσι διακρίνουμε αρώματα φρεσκοκομμένου χόρτου, αγριόχορτων, αλλά και λεμονιού, καθώς και πιπεριού, ελιάς, σπαραγγιών, grapefruit και πεπονιού, που η επεξεργασία κατά την οινοποίηση εμπλουτίζει με αρώματα βανίλιας, ξύλου, βουτύρου, δρυός και καπνού.

SAVIGNON BLANC

 

Όλες οι ποικιλίες καλλιεργούνται με τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας και έχουν την πιστοποίηση του Οργανισμού ΔΗΩ.

ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

MERLOT

Ποικιλίες  Για παραγωγή Οίνου

Πρόκειται για ερυθρό σταφύλι, χωρίς κουκούτσι.

Η ρόγα του, με κοκκινωπό χρώμα μεσαίου μεγέθους, με λεπτό φλούδι, τραγανή σφιχτή σάρκα και πλούσιασε χυμό.

Έχει έντονη, πιπεράτη, γλυκειά  γεύση.  Τα σταφύλια Crimson έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή στην κατηγορία των σταφυλιών χωρίς κουκούτσι, όχι μόνο λόγω της  γεύσης τους αλλά και λόγω της εξαιρετικής αντοχής στη διατήρησή τους.

CHARDONNAY

Κεντρική

Η εταιρεία μας

Προϊόντα

Βιολογική Γεωργία

Επικοινωνία-Νέα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΚ)834/2007 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

                                                                                             www.dionet.gr

EN

ΠΑΓΓΑΙΟΝ Α.Ε.                                                                                                                                                                                                   Ανώνυμη Εταιρία Πρότυπων  Καλλιεργειών

GR BIO-01