ΠΑΓΓΑΙΟΝ Α.Ε.                                                                                                                                                                                                   Ανώνυμη Εταιρία Πρότυπων  Καλλιεργειών

Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα της

Παγγαίον Α.Ε.

 

 

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται από το  2009 στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας. Με πολύ σεβασμό, αγάπη  και φροντίδα  για το περιβάλλον αλλά και το τελικό προϊόν επιλέξαμε να στοχεύσουμε στην ποιότητα που εξασφαλίζει η βιοκαλλιέργεια , από την ποσότητα των συμβατικών πρακτικών.

Κύριά μας καλλιέργεια η αμπελοκαλλιέργεια, παράγουμε ήδη εξαιρετικής ποιότητας οίνο, τσίπουρο, πετιμέζι και επιτραπέζιο σταφύλι- ενώ στα σχέδια μας για το άμεσο μέλλον η παραγωγή ελιάς και ελαιόλαδου, ροδιού κ.α.. Φέτος οινοποιήσαμε για πρώτη φορά, ενώ μέσα  στο 2012 θα είναι έτοιμο το δικό μας οινοποιείο και εμφιαλωτήριο.

Οι εκτάσεις που καλλιεργούμε βρίσκονται όλες στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου (στις πλαγιές του Παγγαίου και στην κοιλάδα των Πιερέων, που σχηματίζεται ανάμεσα στο όρος Παγγαίο και Σύμβολο) στην Καβάλα. Φύση απαράμιλλης ομορφιάς, τόπος που από την αρχαιότητα συνδέθηκε με την πλούσια παραγωγή και κυρίως της αμπέλου και του οίνου.

 

Οι  μύθοι και οι παραδόσεις που συνδέουν το Παγγαίο Όρος με τον Διόνυσο και τη σκοτεινή ορφική διδασκαλία δεν μπορεί να είναι τυχαίοι. Εδώ σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ανατράφηκε ο θεός του κρασιού. Εδώ κατασπαράχτηκε κι ο άτυχος Ορφέας από τις Μαινάδες. Εδώ διαδραματίστηκε και ο τραγικός μύθος του Λυκούργου, του βασιλιά των Ηδώνων (μιας από τις θρακικές φυλές που ζούσαν στην περιοχή), ο οποίος τιμωρήθηκε επειδή απερίσκεπτα κι αλαζονικά, εναντιώθηκε στη λατρεία του Διονύσου.

 

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την εκτεταμένη λατρεία του θεού του κρασιού και φυσικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή στην περιοχή, η οποία από τους παλιούς κατοίκους των χωριών της, αναφέρεται ως «αμπελότοπος». Όλα αυτά όμως μέχρι το 1920, τότε που οι περισσότερες παραδοσιακές καλλιέργειες αντικαταστάθηκαν από την καπνοκαλλιέργεια.

Από τη δεκαετία  του ‘90 και μετά , η έκταση των αμπελώνων της περιοχής της Καβάλας με οινοποιήσιμες ποικιλίες άρχισε να αυξάνεται σημαντικά.

 

Το βουνό  προφυλάσσει τα αμπέλια από τους ψυχρούς βοριάδες. Τα εδάφη είναι πετρώδη, άγονα και καλά στραγγιζόμενα. Ευνοϊκές δηλαδή οι συνθήκες για την καλλιέργεια του αμπελιού.

 

Τα αμπέλια μας  όλα καλλιεργούνται ξερικά και βιολογικά (με τον έλεγχο και την πιστοποίηση της ΔΗΩ ), γεγονός  που μαζί με το συνταίριασμα του ιδανικού  εδάφους και του κλίματος του Παγγαίου  μας αποδίδουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα σταφυλιού στις ποικιλίες που έχουμε επιλέξει: Καρπό πλούσιο σε αρώματα, χρώματα και σάκχαρα που με τη σειρά του μας δίνει εξαιρετικής ποιότητας κρασί! 

· Ποικιλίες Σταφυλιών

· Οίνος

· Αποστάγματα, Πετιμέζι

EN

Κεντρική

Η εταιρεία μας

Προϊόντα

Βιολογική Γεωργία

Επικοινωνία-Νέα

Παγγαίον Α.Ε. Ανώνυμη Εταιρεία Πρότυπων Καλλιεργειών